Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis dekadowy 22.04 - 03.05.2024

Data/dzień tygodniaI śniadanieII śniadanieobiad

22.04

poniedziałek

  • Manna na mleku, chleb żytni domowy, masło, ser żółty, sałata, keczup/dżem słodzony sokiem jabłkowym,
  • woda z miodem i cytryną,
  • mandarynki.

Alergeny: 1, 2.

Stół szwedzki

  • Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe), masło, pasta z awokado z białym serem (wyrób własny), szynka drobiowa, ser feta, ogórek zielony, pomidory malinowe, szczypior,
  • herbata z suszu owocowego/woda.

Alergeny: 1, 2.

  • Zupa (krem) z porów, selera i cukinii z pestkami dyni, natka pietruszki,
  • II danie: kotlet jajeczny, ziemniaki, surówka z kalarepy i marchewki,
  • kompot z owoców mrożonych/woda.

Alergeny: 1, 2, 3, 4.

23.04

wtorek

  • Bułka z ziaren, masło, parówki cielęce, papryka czerwona, sos jogurtowo-czosnkowy,
  • kawa mleczna - Inka/herbata owocowa Rooibos,
  • arbuz.

Alergeny: 1, 2.

  • Ciasto marchewkowe (wyrób własny), jogurt naturalny z truskawkami,
  • herbata z rumianku/woda.

Alergeny: 1, 2.

 

  • Krupnik z kaszy pęczak, natka pietruszki,
  • II danie: potrawka z mięsa indyczego, puree ziemniaczane, surówka z pomidorów, cebuli z oliwą z oliwek,
  • sok owocowo-warzywny jednodniowy/woda.

Alergeny: 1, 2, 4.

24.04

środa

  • Płatki owsiane na mleku, masło, twarożek z wanilią/dżem słodzony sokiem jabłkowym,
  • herbata z suszu owocowego,
  • borówka.

Alergeny: 1, 2.

Stół szwedzki

  • Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe), masło, filet z kurczaka pieczony w ziołach (wyrób własny), ser ustrzycki, pasta z zielonego groszku, pomidor, rzodkiewka, ogórek małosolny,
  • herbata miętowa/woda.

Alergeny: 1, 2.

  • Zupa ogórkowa z ryżem, natka pietruszki,
  • II danie: wątróbka drobiowa duszona z jabłkiem, ziemniaki, buraczki zasmażane,
  • kompot z owoców mrożonych/woda.

Alergeny: 1, 2 , 4.

25.04

czwartek

  • Chleb lniany, masło, jajko gotowane ze szczypiorem,
  • kawa zbożowa na mleku/herbata z suszu owocowego.

Alergeny: 1, 2, 3.

  • Ryba po grecku (wyrób własny), masło, angielka,
  • herbata Roiboos,
  • borówki amerykańskie.

Alergeny: 1, 2, 5.

  • Zupa warzywna "wiosenna" z ziemniakami, natka pietruszki,
  • II danie: lazania z mięsem drobiowym i pieczarkami,
  • kompot z wiśni mrożonych/woda.

Alergeny: 1, 2, 4.

26.04

piątek

  • Zacierki na mleku, bułka kukurydziana, masło, szynka konserwowa, papryka czerwona
  • herbata owocowa/woda,
  • suszone jabłka.

Alergeny: 1, 2, 3.

Stół szwedzki

  • Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie), masło, pasta jajeczna (wyrób własny), polędwiczki drobiowe duszone, ser mozzarella, pomidory koktajlowe, kiełki rzodkiewki,
  • herbata owocowa/woda.

Alergeny: 1, 2, 3.

 

Obiad planowany przez dzieci z grupy niebieskiej

  • Barszcz ukraiński z fasolą Jaś, natka pietruszki
  • II danie: pampuchy z sosem truskawkowym
  • kompot - sok jabłkowy 100%

Alergeny: 1, 2, 4.

29.04

poniedziałek

  • Bułka maślana, masło, konfitura truskawkowa/miód
  • kakao/herbata z suszu owocowego/woda,
  • kiwi.

Alergeny: 1, 2.

Stół szwedzki

  • Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie), masło, pasta ze szpinaku, jajka i sera fety (wyrób własny), szynka wiejska, ogórek małosolny, pomidory malinowe, papryka kolorowa,
  • herbata owocowa/woda.

Alergeny: 1, 2, 3.

  • Zupa gulaszowa z ziemniakami, natka pietruszki,
  • II danie: makaron z serem i musem waniliowym,
  • kompot z czarnej porzeczki/woda.

Alergeny: 1, 2, 4.

30.04

wtorek

  • Płatki kukurydziane z mlekiem, angielka, masło, ser żółty,
  • herbata Rooibos/woda,
  • gruszka.

Alergeny: 1, 2.

  • Placuszki z jabłkiem (wyrób własny), jogurt naturalny,
  • herbata malinowa/woda,
  • banany.

Alergeny: 1, 2, 3.

  • Zupa z soczewicy czerwonej z pomidorami i ziemniakami, natka pietruszki,
  • II danie: pulpeciki drobiowe w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty,
  • kompot z wiśni mrożonych,

Alergeny: 1, 2, 4.

01.05

(święto)

środa

 

 

 

02.05

czwartek

  • Angielka, masło, pasta jajeczna ze szczypiorem,
  • kakao/herbata z suszu owocowego,
  • jabłko.

Alergeny: 1, 2, 3.

  • Tosty z mozzarellą i pomidorami,
  • herbata z rumianku/woda.

Alergeny: 1, 2.

  • Zalewajka z białą kiełbasą,
  • II danie: naleśniki z dżemem, bez cukru,
  • kompot z czerwonej porzeczki/woda.

Alergeny: 1, 2, 3, 4.

03.05

(święto)

piątek

 

 

 

 

Alergeny:

  1. gluten,
  2. laktoza,
  3. jajko,
  4. seler,
  5. ryba,
  6. gorczyca,
  7. sezam,
  8. dwutlenek siarki i siarczany.