Data/dzień tygodnia | I śniadanie | II śniadanie | obiad |
---|
22.04 poniedziałek | - Manna na mleku, chleb żytni domowy, masło, ser żółty, sałata, keczup/dżem słodzony sokiem jabłkowym,
- woda z miodem i cytryną,
- mandarynki.
Alergeny: 1, 2. | Stół szwedzki - Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe), masło, pasta z awokado z białym serem (wyrób własny), szynka drobiowa, ser feta, ogórek zielony, pomidory malinowe, szczypior,
- herbata z suszu owocowego/woda.
Alergeny: 1, 2. | - Zupa (krem) z porów, selera i cukinii z pestkami dyni, natka pietruszki,
- II danie: kotlet jajeczny, ziemniaki, surówka z kalarepy i marchewki,
- kompot z owoców mrożonych/woda.
Alergeny: 1, 2, 3, 4. |
23.04 wtorek | - Bułka z ziaren, masło, parówki cielęce, papryka czerwona, sos jogurtowo-czosnkowy,
- kawa mleczna - Inka/herbata owocowa Rooibos,
- arbuz.
Alergeny: 1, 2. | - Ciasto marchewkowe (wyrób własny), jogurt naturalny z truskawkami,
- herbata z rumianku/woda.
Alergeny: 1, 2. | - Krupnik z kaszy pęczak, natka pietruszki,
- II danie: potrawka z mięsa indyczego, puree ziemniaczane, surówka z pomidorów, cebuli z oliwą z oliwek,
- sok owocowo-warzywny jednodniowy/woda.
Alergeny: 1, 2, 4. |
24.04 środa | - Płatki owsiane na mleku, masło, twarożek z wanilią/dżem słodzony sokiem jabłkowym,
- herbata z suszu owocowego,
- borówka.
Alergeny: 1, 2. | Stół szwedzki - Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie, razowe), masło, filet z kurczaka pieczony w ziołach (wyrób własny), ser ustrzycki, pasta z zielonego groszku, pomidor, rzodkiewka, ogórek małosolny,
- herbata miętowa/woda.
Alergeny: 1, 2. | - Zupa ogórkowa z ryżem, natka pietruszki,
- II danie: wątróbka drobiowa duszona z jabłkiem, ziemniaki, buraczki zasmażane,
- kompot z owoców mrożonych/woda.
Alergeny: 1, 2 , 4. |
25.04 czwartek | - Chleb lniany, masło, jajko gotowane ze szczypiorem,
- kawa zbożowa na mleku/herbata z suszu owocowego.
Alergeny: 1, 2, 3. | - Ryba po grecku (wyrób własny), masło, angielka,
- herbata Roiboos,
- borówki amerykańskie.
Alergeny: 1, 2, 5. | - Zupa warzywna "wiosenna" z ziemniakami, natka pietruszki,
- II danie: lazania z mięsem drobiowym i pieczarkami,
- kompot z wiśni mrożonych/woda.
Alergeny: 1, 2, 4. |
26.04 piątek | - Zacierki na mleku, bułka kukurydziana, masło, szynka konserwowa, papryka czerwona
- herbata owocowa/woda,
- suszone jabłka.
Alergeny: 1, 2, 3. | Stół szwedzki - Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie), masło, pasta jajeczna (wyrób własny), polędwiczki drobiowe duszone, ser mozzarella, pomidory koktajlowe, kiełki rzodkiewki,
- herbata owocowa/woda.
Alergeny: 1, 2, 3. | Obiad planowany przez dzieci z grupy niebieskiej - Barszcz ukraiński z fasolą Jaś, natka pietruszki
- II danie: pampuchy z sosem truskawkowym
- kompot - sok jabłkowy 100%
Alergeny: 1, 2, 4. |
29.04 poniedziałek | - Bułka maślana, masło, konfitura truskawkowa/miód
- kakao/herbata z suszu owocowego/woda,
- kiwi.
Alergeny: 1, 2. | Stół szwedzki - Pieczywo mieszane (pszenne, żytnie), masło, pasta ze szpinaku, jajka i sera fety (wyrób własny), szynka wiejska, ogórek małosolny, pomidory malinowe, papryka kolorowa,
- herbata owocowa/woda.
Alergeny: 1, 2, 3. | - Zupa gulaszowa z ziemniakami, natka pietruszki,
- II danie: makaron z serem i musem waniliowym,
- kompot z czarnej porzeczki/woda.
Alergeny: 1, 2, 4. |
30.04 wtorek | - Płatki kukurydziane z mlekiem, angielka, masło, ser żółty,
- herbata Rooibos/woda,
- gruszka.
Alergeny: 1, 2. | - Placuszki z jabłkiem (wyrób własny), jogurt naturalny,
- herbata malinowa/woda,
- banany.
Alergeny: 1, 2, 3. | - Zupa z soczewicy czerwonej z pomidorami i ziemniakami, natka pietruszki,
- II danie: pulpeciki drobiowe w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty,
- kompot z wiśni mrożonych,
Alergeny: 1, 2, 4. |
01.05 (święto) środa | | | |
02.05 czwartek | - Angielka, masło, pasta jajeczna ze szczypiorem,
- kakao/herbata z suszu owocowego,
- jabłko.
Alergeny: 1, 2, 3. | - Tosty z mozzarellą i pomidorami,
- herbata z rumianku/woda.
Alergeny: 1, 2. | - Zalewajka z białą kiełbasą,
- II danie: naleśniki z dżemem, bez cukru,
- kompot z czerwonej porzeczki/woda.
Alergeny: 1, 2, 3, 4. |
03.05 (święto) piątek | | | |